Veiligheid

Er zijn vaak vragen over of een lasershow niet schadelijk kan zijn voor je ogen. Dit is een terechte vraag aangezien het onjuist gebruik van lasers wel degelijk schadelijk kan zijn.

Laserextreme heeft de kennis, de mensen en de apparatuur om een veilige show neer te zetten. Door middel van ingewikkelde berekeningen kunnen wij bereken welke afstand wij tot het publiek moeten bewaren om zo een veilige show neer te zetten. Als de afstand groot genoeg is, beweegt de laserstraal zo snel door het oog dat laserstraal geen schade meer kan geven.

Laserextreme gebruikt alleen continuous wave lasers en verhuren onze lasers alleen met een operator. Onze operators zijn getraind in het juiste gebruik van lasers in het Nederland en Europa en conformeren zicht aan de ethische code van ILDA.

Alle lasers van Laserextreme zijn voorzien van een verplicht noodstop systeem en voldoen aan de Europese norm EN-60825.

In kleinere clubs maken wij gebruik van speciale safety lenzen en “Beam Attenuation Maps” waarbij het de divergentie en het vermogen van de lasers in het publiek drastisch verlaagd word en zo veilig het publiek gescanned kan worden.

De Nederlandse Laser-industrie heeft een gezondheid veiligheids record en dit is te wijten aan professionele laser bedrijven welke ons publiek veilig houd. Als u opzoek bent naar een lasershow neem altijd een professioneel bedrijf in handen met kennis van zaken.